امروزه دیگر کسی نیست که با دنیای دیجیتال و اینترنت بیگانه باشد. همه ما به طور مداوم در حال جستجو در موتورهای جستجو برای یافتن اطلاعات، خرید محصول، یا انجام امورات مختلف هستیم. در این میان، کسب و کارهایی که میخواهند در این دنیای پر رقابت حرفی برای گفتن داشته باشند، باید به دنبال راههایی برای دیده شدن و جذب مخاطب باشند.
در اینجا است که سئو با همان بهینهسازی موتور جستجو نقشی کلیدی ایفا میکند. سئو مجموعهای از تکنیکها و استراتژیها است که به شما کمک میکند تا رتبه وبسایت خود را در نتایج جستجوی موتورهای جستجو مانند گوگل، ارتقا دهید. هرچه رتبه وبسایت شما بالاتر باشد، افراد بیشتری آن را میبینند و به تبع آن، مشتریان بیشتری جذب خواهید کرد.
سئو انواع گوناگونی دارد که هر کدام بر حوزه خاصی تمرکز می کنند. نیک لینک در این مقاله، شما را با انواع سئو آشنا می کند.
انواع سئو
1. سئو داخلی (On-Page SEO)
سئو داخلی به مجموعه اقداماتی گفته میشود که برای بهینهسازی صفحات وبسایت جهت کسب رتبههای بهتر در نتایج جستجو انجام میشود. این فرآیند شامل بهینهسازی عنوان صفحه و زیرعنوانها، رعایت سلسله مراتب محتوایی، بهینهسازی تصاویر، محتوای باکیفیت و مرتبط با کلمات کلیدی و ساختار صفحه منطقی و کاربرپسند است. در سئوی داخلی تجربه کاربری (UX) و سرعت بارگذاری صفحه بسیار پر اهمیت است.
2. سئو خارجی (Off-Page SEO)
سئو خارجی به مجموعهای از اقدامات برای بهبود رتبه صفحات وب در نتایج جستجو از طریق بهینهسازی عوامل خارجی وبسایت اشاره دارد. این عوامل شامل مواردی همچون لینکهای ورودی (بکلینک)، حضور در رسانههای اجتماعی، استفاده از پلتفرمهای تبلیغاتی مانند گوگل ادز یا بنرهای تبلیغاتی در سایتهای پربازدید و رپورتاژ آگهی می شود.
3. سئو فنی (Technical SEO)
سئو فنی به مجموعه اقداماتی گفته میشود که برای بهینهسازی وبسایت از نظر فنی انجام میشود تا به رباتهای خزنده موتورهای جستجو، نمایهگذاری و درک بهتر صفحات وبسایت کمک کند. این اقدامات شامل مواردی همچون بهینهسازی سرعت بارگذاری، اصلاح خطاهای HTML و CSS، بهینهسازی ساختار کد، قابل دسترس بودن وبسایت برای رباتهای جستجوگر و…. میشود.
4. سئو محلی (Local SEO)
سئو محلی به مجموعه اقداماتی گفته میشود که برای دیده شدن وبسایت شما در نتایج جستجوی مرتبط با موقعیت مکانی کسبوکارتان انجام میشود. این اقدامات شامل ایجاد صفحات اختصاصی برای هر منطقه یا شعبهای که دارید، ثبت و بهینهسازی در سرویسهای مکانی مانند Google My Business، جمعآوری نظرات و بازخوردهای مشتریان، استفاده از عناوین و توضیحات متا محلی و استفاده از کلمات کلیدی محلی در محتوای وبسایت میشود. گرفتن بکلینک از وبسایتهای محلی مرتبط با کسبوکارتان و فعالیت در شبکههای اجتماعی نیز تاثیر بسزایی در این حوزه دارد.
5. سئو محتوا (Content SEO)
سئو محتوا نیز شامل اقداماتی برای بهینهسازی محتوای وبسایت با هدف بهبود رتبه و جذب مخاطب است. این فرایند شامل استفاده از کلمات کلیدی مناسب، ارائه محتوای ارزشمند، متنوع، بهروز و منحصر به فرد است که باید نیازها و علایق مخاطبان هدف شما را برآورده کند. ساختار محتوا در این بخش بسیار حائز اهمیت است که به معنی استفاده از عناوین و زیرعنوانهای مناسب، دستهبندی صحیح مطالب و به کارگیری فرمتهای خوانا است. به علاوه بهروزرسانی مداوم محتوای سایت، نیز در این بسیار مهم است.
6. سئو موبایل (Mobile SEO)
سئو موبایل برای بهینهسازی وبسایت در دستگاههای موبایل انجام میشود. هدف از این کار، ارائه بهترین تجربه کاربری به بازدیدکنندگان و در نهایت، کسب رتبه بهتر در نتایج جستجوی گوگل برای دستگاههای همراه است. باید در نظر داشت که امروزه بخش قابل توجهی از جستجوها در اینترنت از طریق موبایل انجام میشود. به همین دلیل، گوگل نیز اهمیت ویژهای به سئو موبایل میدهد و سایتهایی که برای موبایل بهینهسازی شدهاند را در رتبههای بالاتر نمایش میدهد. اقدامات اصلی در سئو موبایل شامل طراحی سایت واکنشگرا یا ریسپانسیو، سرعت بارگذاری بالا، بهینهسازی تصاویر، محتوای مختصر، مفید، قابل فهم و خوانا است. فونتها و فاصله خطوط و راحتی در استفاده از سایت نیز تاثیر بالایی در این حوزه دارد.
7. سئو تجارت الکترونیکی (eCommerce SEO)
در سئو تجارت الکترونیکی، با تمرکز بر تحقیق کلمات کلیدی، بهینهسازی سرعت بارگذاری، ساختار URL مناسب، استفاده از تصاویر و ویدیوهای باکیفیت، توضیحات دقیق محصولات، تشویق به ثبت نظر و امتیازدهی، سادهسازی فرآیند خرید، ایجاد تجربه پرداخت امن و استفاده از دادههای ساختاریافته، میتوان ترافیک ارگانیک را افزایش داد. همچنین هزینههای تبلیغات را کاهش داد، نرخ تبدیل را ارتقا داد و به برندسازی قویتر دست یافت.
در این مقاله انواع سئو ذکر شد؛ البته به غیر از موارد ذکر شده انواع دیگری از سئو هم وجود دارند که تحت عنوان سئو کلاه سفید، کلاه سیاه و کلاه خاکستری شناخته می شوند.
به طور کلی سئو (بهینهسازی موتور جستجو)، ابزاری قدرتمند برای افزایش رتبه وبسایتتان در نتایج جستجو و جذب ترافیک ارگانیک بیشتر است. با هدفگیری مخاطبان ایدهآلتان از طریق سئو، میتوانید شاهد رشد چشمگیر کسبوکارتان باشید. اما به خاطر داشته باشید که سئو یک فرآیند دائمی است و نیازمند تلاش و صبر است.
برای مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر در زمینه خدمات سئو، با نیک لینک تماس بگیرید.
شماره تماس: ۰۹۳۵۱۳۲۷۱۷۷